Ziekteverzuim verlagen

Jouw werknemer is ziek en het eerste waar je aan denkt is “hoe zorg ik ervoor dat hij zo snel mogelijk terugkomt?” of je denkt “wat moet ik allemaal regelen?”

Werknemers die vaak of langdurig ziek zijn, zorgen bij jou als ondernemer vaak voor de nodige zorgen. En dan hebben we het nog niet eens over de extra kosten die ziekteverzuim met zich meebrengt. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is daarom van groot belang voor jouw bedrijf.

Wat kost ziekteverzuim?

TNO heeft berekend dat één verzuimdag gemiddeld 250 euro kost. Je moet vervanging regelen, leidt verlies door improductiviteit of omzetverlies en moet ook het loon doorbetalen. Daar komt bij dat langdurig zieke medewerkers vaak ook zorgen voor een stijging van de premies. De kosten voor ziekteverzuim kunnen dus aardig oplopen.

Ziekteverzuim voorkomen door goed verzuimbeleid
De kosten voor uitval zijn niet altijd te verlagen. Dus moet je voorkomen dat mensen uitvallen. Zorg daarom voor een actief en proactief verzuimbeleid.

Ziekteverzuim kan o.a. worden teruggedrongen door:

  • Veilige en Gezonde werkplek voor elke medewerker
  • Goede balans tussen werk en privé
  • Verzuim in kaart brengen (weet waar de risico’s zitten)
  • Stel een duidelijk verzuimprotocol op

 

Verklein de risico’s door het uitbesteden van jouw personeelsadministratie

Wil je zelf zo min mogelijk risico’s lopen? Besteed dan jouw personeelsadministratie uit aan een gespecialiseerde partij zoals Jansen & De Wit. Wij nemen het juridisch werkgeverschap van je over. Daarmee nemen we ook alle risico’s én de regie op verzuim van jou over.

Dit zijn de voordelen van het uitbesteden van je personeelsadministratie:

  • Tijdsbesparing: jij kunt je weer focus op je corebusiness
  • Jij draait niet langer op voor de kosten bij ziekte of verzuim
  • Jouw medewerker heeft de zekerheid dat zijn salaris wordt uitbetaald

Ontvang vrijblijvend meer informatie

Wil jij ook verzuim terugdringen en de risico’s voor jouw organisatie verkleinen? Als professionele dienstverlener helpen we jou hier graag bij.

Vul onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie.