Week van de sloop!

Jansen & De Wit is er trots op om met Lagemaat samen te werken als opdrachtgever. We bemiddelen regelmatig personeel voor deze professionele en betrouwbare partner. Bij Lagemaat is kwaliteit de norm. Dit familiebedrijf zorgt al meer dan 40 jaar voor de beste oplossingen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering en afvalverwerking.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de bouw, sloop, asbest en/of Infra? Dan is Lagemaat zeker een werkgever om in de gaten te houden! We spraken een aantal werknemers die via Jansen & De Wit werkzaam zijn bij Lagemaat om jullie een beeld te geven van de werkzaamheden. Lees de interviews hieronder!

Kevin (Voorman/Timmerman)

Kevin werkt bij Lagemaat als voorman voor een klein groepje timmermannen die voornamelijk timmerwerk verrichten, zoals het leggen van golfplaat daken en het demonteren van materialen. Kevin haalt het meeste energie uit het werken met een gezellig groep jongens die goed samenwerken. “Ik werk al jaren met plezier bij Lagemaat. Het bedrijf is professioneel, de sfeer is goed en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik krijg hier alle vrijheid om mijn werk goed te doen en daardoor kan ik echt trots zijn op wat ik neerzet”.

Via een vriend kwam Kevin in aanmerking bij Jansen & De Wit, waar hij nu een aantal jaar voor werkzaam is. Zowel Jansen & De Wit als Lagemaat hebben in het verleden veel voor Kevin betekent. “Als er wat was, kon ik altijd bij iemand terecht, en werd er al snel naar een oplossing gezocht”.

Volgens Kevin zijn de dagelijkse werkzaamheden bij Lagemaat zeer gevarieerd. Hij voelt zich op zijn plek bij het bedrijf vanwege de gezellige groep collega’s en de waardering die hij krijgt als persoon en als professional. “Alle mensen bij Lagemaat zijn heel collegiaal en ik vind het geweldig als alles gesmeerd loopt”.  Daarnaast is hij erg blij met de afwisselende projecten en klussen die hij voor Lagemaat doet, zoals het werken aan eco-projecten en het werken op verschillende locaties. Momenteel is Kevin aan het werk bij een boerderij op het platteland, maar is ook vaak in de stad te vinden.  “Op deze manier kom je nog eens ergens, je bent altijd met verschillende soorten mensen in contact. Dat maakt het werk erg divers en uitdagend”.

Hetgeen wat de organisatie extra bijzonder maakt, is dat hij geen nummertje is bij zowel Jansen & De Wit als Lagemaat. Hij voelt zich echt persoonlijk gewaardeerd. “Er worden altijd geslaagde feestjes georganiseerd, zoals een zomer- en kerstborrel, waardoor je je echt gewaardeerd voelt”.

Michael (Sloper)

In dit interview spreekt Michael van Lagemaat over zijn werkervaring bij het bedrijf en wat het werken bij Lagemaat zo aantrekkelijk maakt. Michael is via-via terechtgekomen bij Jansen & De Wit en is momenteel werkzaam als sloper bij Lagemaat. Hij voert verschillende werkzaamheden uit, zoals het demonteren en hergebruiken van materialen. Wat Michael het meest waardeert aan zijn werk is de vrijheid die hij heeft om zijn taken uit te voeren en de diverse mogelijkheden die er zijn om zichzelf te ontwikkelen: “Doordat ik verschillende werkzaamheden oppak, is geen dag hetzelfde en leer ik nog elke dag”.

Lagemaat is niet alleen gericht op het slopen van gebouwen, maar biedt ook andere mogelijkheden en projecten aan. “Bij Lagemaat wordt veiligheid heel serieus genomen. Dat vind ik erg belangrijk, zeker in ons vakgebied. Maar het bedrijf doet meer dan alleen sloop en asbestsanering. Er is veel afwisseling en uitdaging in het werk en ik voel me echt gewaardeerd als medewerker. Ik zou Lagemaat zeker aanbevelen als werkgever.”

Michael beschrijft het project waar hij nu aan werkt en waarbij hij verantwoordelijk is voor het plaatsen van schotten en het beschermen van kasten zodat er veilig gesloopt kan worden, op deze manier kan er in het gebouw stofvrij gebouwd worden: “Op deze plek heb ik alles op een overzichtelijke manier ingepakt, om schade te voorkomen en zodat er geen rommel achterblijft”.

Michael merkt ook op dat er genoeg ruimte is voor doorgroeimogelijkheden: “Ontwikkeling staat hier centraal, bij mezelf en om me heen zie ik echt dat mensen groeien, dat biedt perspectief”.

 

Ook benadrukt Michael dat Jansen & De Wit een fijn bedrijf is om voor te werken en dat de samenwerking met collega’s van Jansen en de Wit als positief wordt ervaren. “Het bedrijf biedt niet alleen kansen voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor sociale interactie. Ze staan altijd voor me klaar als er iets is”. En dat er af en toe een feestje is voor de werknemers van Jansen & De Wit wordt ook zeer op prijs gesteld: “De feestjes zijn altijd geslaagd, je merkt echt dat de werknemers worden gewaardeerd om hun inzet. En dat schept een band met de organisatie”.

Ook aan het werk in de sloop?

Wil jij nou ook aan het werk in de sloop of asbest? kijk dan snel naar onze vacatures!

Vacature sloper

Vacature asbestverwijderaar

Geen ervaring maar wil je wel het vak leren? Geen probleem wij leiden je op!

Vacature Leerling Sloper