Betere pensioenregeling per 1 januari 2026 voor uitzendkrachten

Per 1 januari 2026 krijgen uitzendkrachten een betere pensioenregeling. De bruto premie wordt 23,4%.
Het deel dat de werkgever betaald is vanaf 1 januari 2026: 15,9%. Het deel wat de werknemer moet betalen wordt 7,5%.

Hierdoor wordt de pensioenregeling voor uitzendkrachten marktconform.
De vernieuwde pensioenregeling omvat ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidsvoorziening, waarbij minimaal 20% van de premie wordt besteed aan de opbouw van het ouderdomspensioen.

De ABU en NBBU hebben dit in samenwerking van de vakbonden afgesproken en ligt in lijn met het advies van de SER. De leden van de vakbonden, NBBU en ABU moeten nog wel instemmen met het voorstel. Dit zal op 21 november aanstaande gebeuren. Daarna zal in samenwerking met StiPP de regeling verder uitgewerkt worden. De CAO voor uitzendkrachten zal vervolgens aangepast worden per 1 januari 2026.

Meer hierover weten? Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Uiteraard kun je altijd contact met één van onze collega’s opnemen.