Het verhaal van… Joffrey Offenberg

We komen aan bij een afgelegen boerderij waar hard wordt gewerkt aan een dak. Een goedlachse, lange vent loopt ons tegemoet en stelt zich voor. “Hi, Joffrey Offenberg.” Hij wordt vanuit Jansen & De Wit gedetacheerd aan Hoogeboom Raalte.

Waar zijn we precies en wat is jouw rol hier?

Hij vertelt: We zijn nu op een project in Heino waar we de dakpannen van het dak halen, die worden straks allemaal hergebruikt voor de nieuwe kap. Beetje sloopwerkzaamheden, vloertje eruit halen, ik kan beter dingen slopen dan weer herstellen zeg maar. Ja dit is gewoon prachtig.

Kun je meer vertellen over je geschiedenis met Jansen & De Wit?

Ik ben 5 jaar geleden via Jansen & De Wit bij een ander groot sloopbedrijf aan de slag gegaan. Daar ben ik begonnen en eigenlijk is het werken vanuit Jansen en de wit altijd heel goed bevallen.

Ik begreep dat je wel eventjes bent weggeweest.

Ik kon bij een ander sloopbedrijf aan de slag. Daar zat dan geen detacheringsbureau tussen, daar zou ik dan financieel op vooruitgaan maar daar kwam ik al snel achter dat dat niet alles is.

Dus terug naar Jansen & De Wit?

Ja, ik had Jansen & De Wit toen gebeld, we waren in principe na 5 jaar goed uit elkaar gegaan, één belletje en ik kon weer terugkomen. Alles werd direct weer als vanouds geregeld; een auto, kleding, alles. Het was gelijk weer goed.

Waarom dan weer Jansen & De Wit? Waarom geen ander detacheringsbureau?

Dat kwam eigenlijk helemaal niet in mij op. Zoals ik zei, ik ben daar goed weggegaan en ik heb daar altijd met plezier gewerkt, dus de keuze was makkelijk om daar weer naar toe te bellen. Ik werd als vanouds ontvangen en ik kon direct weer terugkomen.

En kon je meteen weer aan de slag?

Ja zeker, ik heb ervaring in het sloopwerk en in grondwerk. Momenteel is er werk zat en hier bij Hoogeboom gaven ze aan dat het wat hun betreft ook prima beviel en dat ik lang kan blijven dus daar ben ik wel heel blij mee.

Zou je Jansen & De Wit nog aanbevelen aan andere?

Jazeker, 100%. Als ik jongens kan charteren voor Jansen & De Wit… Ja die raad ik zeker aan. Ik ken er wel meer hoor, waar ik eerder mee heb gewerkt vanuit Jansen & De Wit. Als zij dan weggingen, ja die kwamen dan ook weer terug. Ik kan Jansen & De Wit zeker aanbevelen.

Wat zijn volgens jou voordelen van Jansen & De Wit?

Dat er altijd werk is. Als je op een werkplek bent en het bevalt niet, dan gaan ze voor je verder kijken, dan zoeken ze ander werk voor je. Het is niet zo dat je bij een werkgever zit en dat je komt thuis te zitten als er geen werk is. Er wordt gewoon goed met je overlegd en er zijn gewoon veel mogelijkheden. En alles is gewoon goed voor mekaar. Ook met kleding, salaris of als je een keer iets nodig had en het was er niet, dan werd het wel besteld, werd allemaal geregeld dus het is eigenlijk gewoon een hele fijne werkgever.

En misschien de ondersteuning in de zoektocht naar werk?

Ook dat! Als je aangeeft wat je ongeveer wilt, waar je kwaliteiten liggen, je ervaring, dan gaan ze echt voor je zoeken en komen ze af en toe zelfs met meerdere bedrijven. Dan kun je zelfs kiezen wat jou het beste lijkt.

Dus wat jou betreft zie je jezelf wel weer 5 jaar+ aan het werk bij Jansen & De Wit?

Ja, ik zie mezelf sowieso nog wel 5 jaar aan het slopen ja!